Honden zijn de meest trouwe diersoort die al 1000 jaar aan onze zijde staan. Waarom hebben we honden wat kan een hond allemaal voor ons betekenen? Lees het hier!

Rassen

Honden zijn er in veel verschillende rassen. Er zijn er namelijk meer dan 300! De meest bekende rassen zijn rassen zoals de Bulldog, Duitse Herder, Husky, rottweiler een labrador. Er zijn nog veel andere soorten en sommige rassen werden vroeger gebruikt door verschillende doeleinden.

Doeleinden

Honden werden en worden nog steeds gebruikt voor verschillende doeleinden. De dieren worden gebruikt als hulphonden voor mensen die bijvoorbeeld blind zijn of in een rolstoel zitten. Deze honden worden speciaal opgeleid om iemand bij te staan voor dit soort omstandigheden. Ook kunnen honden helpen bij het verwerkings process van bijvoorbeeld een traumatisch gebeuren. Vrijwel elke hond kan hiervoor opgeleid worden. Andere instanties maken ook gebruik van de hulphonden zoals de politie voor het opspeuren van personen. Honden hebben de gave om mensen bij geur op te sporen. Ook andere dingen kunnen zij opsporen, zoals drugs. Op luchthavens wordt vaak gebruik gemaakt van douane met getrainde speurhonden, zij sporen spullen op die verboden zijn het land in en uit te smokkelen. Ook worden er in andere landen gebruik gemaakt van honden. Als de winter aanbreekt worden er in sommige landen honden gebruikt om de slee te trekken. Tijdens het jagen neemt een jager vaak een hond mee om het jagen makkelijker te maken. Boeren gebruiken hun honden op de andere beesten in een hoek te drijven als ze een stal in moeten.

Benodigdheden voor een hond

Een hond heeft verzorging nodig. Verschillende bezoekjes aan een dokter voor prikken of als je hond gewond raakt. Ook hebben ze natuurlijk eten, drinken en kauwspeeltjes nodig. De kosten verschillen per ras. Voor een hond zijn gebit is het dus goed om een kauwspeeltje te hebben. Dit is vaak een bot waarom ze kauwen voor een sterker gebit. Honden willen ook spelen daarom krijgen ze vaak speeltjes. Meestal zijn het knuffels met een piep erin, als de hond dan bijt komt er een geluid uit de knuffel.

Honden en trucjes

Een hond kan je verschillende trucjes leren, zoals een high five of rollen op commando. Dit is best bijzonder dat wij als mens ze allemaal dingen kunnen leren terwijl we niet hun taaltje spreken. Honden leren en als ze het goed doen krijgen ze een beloning. Hierdoor onthouden ze wat ze moesten doen en verwachten ze elke keer weer iets van je terug.